Hårtransplantation i Stockholm

Om du överväger en hårtransplantation i Stockholm är det viktigt att utforska de alternativ som finns tillgängliga. Stockholm erbjuder ett brett utbud av kliniker specialiserade på hårtransplantation, inklusive vissa med lång erfarenhet inom hårtransplantationer. Det är avgörande att jämföra klinikernas erbjudanden, erfarenheter och priser för att säkerställa att du får bästa möjliga vård utan att betala onödigt mycket (vilket är tyvärr vanligt i Sverige).

Stockholm står ut som en ledande stad för hårtransplantationer i Sverige, med tillgång till toppmoderna metoder och tekniker som garanterar framstående resultat. Att välja en klinik i huvudstaden innebär inte bara tillgång till några av de mest erfarna specialisterna, men också en trygghet och säkerhet i behandlingsprocessen.

Trots det breda utbudet i Stockholm, finns det skäl att även överväga hårtransplantation utomlands. Många väljer detta alternativ av olika anledningar, som kostnadseffektivitet eller tillgång till specifika behandlingsmetoder. Det är möjligt att genomföra initiala konsultationer i Stockholm, för att sedan resa för själva ingreppet. Återbesök och kompletterande PRP-behandlingar, som kan förstärka resultatet av din hårtransplantation, kan utföras i Stockholm efter att du återvänt.

Innan du tar ett beslut är det viktigt att göra en noggrann research. Den här guiden är till för att ge dig en översikt och hjälpa dig att navigera bland de olika alternativen som finns för hårtransplantation i Stockholm om du väljer att inte göra din hårtransplantation hos oss eller någon av våra samarbetande kliniker.

Uppdaterad: April 21, 2024

Innehåll
Visa

Var i Stockholm kan man göra en hårtransplantation?

I Stockholm finns det flera välrenommerade kliniker för hårtransplantation spridda över staden, vilket gör det bekvämt att välja en plats som ligger nära dig. Många av de ledande klinikerna är belägna i centrala delar som Östermalm, Norrmalm, och Kungsholmen, där tillgängligheten är hög tack vare goda kommunikationsmöjligheter. Detta är särskilt fördelaktigt om du bor i stadens utkanter eller planerar att resa in från andra städer via Centralstationen.

För de som kommer från andra delar av landet erbjuder vissa kliniker paket som inkluderar transport och ibland även boende, vilket gör det smidigt även för dig som inte bor i Stockholm.

Utöver de centrala klinikerna finns det alternativ i stadens ytterområden som Bromma, Högdalen, Kista, och Sundbyberg. Att välja en klinik i dessa områden kan vara ett praktiskt alternativ om du bor i närheten. När du väljer klinik är det dock viktigt att inte enbart fokusera på geografiskt läge, utan också ta hänsyn till klinikens rykte, kvaliteten på tidigare behandlingar och patientrecensioner för att säkerställa att du får bästa möjliga vård och resultat.

Hårtransplantation i Stockholm Priser i Stockholm Fler kliniker i Sverige Klinik utomlands
Ilter clinic 28 000 – 60 000 kr Nej Nej
Brahår 26 000 – 49 000 kr Malmö, Göteborg Istanbul
Nordic Hair Clinic 30 000 – 65 000 kr Malmö, Göteborg Istanbul
Poseidonkliniken 29 000 – 50 000 kr Nej Nej
Swedish Hair Clinic 32 000 – 59 000 kr Nej Istanbul
Akacia Medical 28 500 – 66 000 kr Nej Istanbul
85 Kliniken 30 000 – 65 000 kr Göteborg Istanbul
Visa

Stockholm Hårtransplantation Pris

I Stockholmsregionen, där ett tjugotal kliniker erbjuder hårtransplantationer, är konkurrensen stark, vilket leder till en stor variation i priser. Dessa kan variera från cirka 28 000 kronor till upp till 66 000 kronor för samma typ av behandling beroende på vilken klinik du väljer.

Många kliniker är dock försiktiga med att ange specifika priser utan en förhandskonsultation, med motiveringen att varje patients behov är unikt och priset för en hårtransplantation beror på individuella faktorer. Trots detta är det värdefullt för potentiella kunder att ha en grundläggande uppfattning om kostnaderna för att kunna göra en välgrundad jämförelse mellan olika erbjudanden.

För att underlätta denna jämförelse har vi samlat information om prisnivåer från olika klinikers webbplatser. Detta ger en uppskattad bild av vad du kan förvänta dig att betala för en hårtransplantation i Stockholm. Priserna som anges är ofta baserade på antalet grafts – en term som refererar till antalet hårsäcksgrupper som transplanteras under behandlingen för att uppnå det önskade resultatet.

Grafts Brahår.se i Stockholm Andra kliniker i Stockholm Brahår.se i Turkiet inkl hotell
1 000 26 000 kr 28 000 – 37 000 kr 11 000 kr
1 500 28 000 kr 39 000 – 47 000 kr 14 000 kr
2 000 33 000 kr 46 000 – 54 000 kr 16 000 kr
3 000 38 000 kr 51 000 – 60 000 kr 18 000 kr
3 500 42 000 kr 52 000 – 63 000 kr 20 000 kr
4 000 46 000 kr 54 000 – 64 000 kr 23 000 kr
4 500 49 000 kr 55 000 – 66 000 kr 26 000 kr

Hårtransplantation i Stockholm erbjuder inte bara möjlighet till behandling av huvudhår utan också transplantationer för ögonbryn, skägg, samt reparation av ärrade eller brända hudområden. Priserna för dessa tjänster kan variera betydligt, beroende på områdets storlek och behandlingens komplexitet.

För ögonbrynstransplantationer ligger priserna generellt mellan 22 000 och 26 000 kronor, medan skäggtransplantationer i Stockholm kan kosta mellan 24 000 och 38 000 kronor. När det gäller hårtransplantationer för att täcka ärr eller brännskador, behöver en specifik prisuppgift förfrågas, eftersom dessa behandlingar är högst individuella och beror på ärrets utseende och storlek.

Prisvariationen kan även förklaras av klinikernas popularitet, deras läge och den klientel de betjänar, inklusive kända personligheter. Dessutom spelar det en stor roll vad som ingår i behandlingspaketet. Vissa kliniker erbjuder tilläggstjänster som PRP-behandlingar efter huvudbehandlingen, transport till och från kliniken, samt hotellvistelser för kunder som kommer från andra delar av landet.

Därför är det viktigt att få en tydlig bild av vad som ingår i priset för att kunna avgöra om det erbjudna priset är rimligt. Att förstå dessa detaljer hjälper till att göra en välgrundad jämförelse mellan olika klinikalternativ i Stockholm.

Visa

Vilka typer av hårtransplantationer erbjuds i Stockholm?

I Stockholm erbjuds flera avancerade metoder för hårtransplantation, varav den mest populära är FUE (Follicle Unit Extraction). Denna metod har över tid ersatt den äldre FUT-metoden (Follicle Unit Transplantation) på grund av sina fördelar i form av snabbare läkning och mindre synliga ärr. Dessutom finns det en ytterligare variant känd som DHI (Direct Hair Implant), som erbjuder sina egna unika fördelar.

FUT (Follicle Unit Transplantation) var tidigare ett vanligt alternativ och innebär att en remsa hud tas från nacken för att extrahera hårstrån för transplantation. Denna metod kan lämna ett långt ärr och har längre läkningstid, men är kostnadseffektiv och kan utföras snabbt.

FUE (Follicle Unit Extraction) är den föredragna metoden idag och använder ett precisionsinstrument för att individuellt extrahera hårstrån. Detta minskar läkningstiden och lämnar inga långa ärr, vilket gör det till ett populärt val för många. Processen är dock mer tidskrävande.

Planering av hårtransplantation, läkare ritar med penna på patientens huvud där det ska göras en hårtransplantation.

DHI (Direct Hair Implant) är en vidareutveckling av FUE där hårsäcksgrupperna implanteras direkt efter extraktion, vilket kan förbättra överlevnaden och kvaliteten på de transplanterade hårstråna. Denna metod är dock dyrare på grund av sin komplexitet och de specialverktyg som krävs.

Utöver dessa metoder finns möjligheten att använda hårtransplantation för att återställa hår i områden som ögonbryn eller skägg, samt för att täcka över ärr eller skador på huden. Val av metod beror på flera faktorer, inklusive patientens specifika behov, önskade resultat och budget. Varje metod har sina fördelar och nackdelar, och ett personligt konsultationsmöte kan ge insikt i vilken metod som är mest lämplig för just dig.

Visa

Vilka kompletterande behandlingar finns tillgängliga i Stockholm? 

I Stockholm finns det ett brett utbud av kompletterande behandlingar som kan förbättra och stödja resultatet av en hårtransplantation. Att vara i god hälsa och följa klinikens förberedelser och eftervårdsanvisningar är grundläggande. Dessutom spelar faktorer som din hårkvalitet och graden av håravfall en stor roll i hur framgångsrikt resultatet blir. Bland de tillgängliga kompletterande behandlingarna i Stockholm utmärker sig PRP-behandling som ett populärt alternativ.

PRP-behandling

PRP-behandling är en framstående metod som används både i samband med hårtransplantation och som en fristående behandling.

Pågående behandling efter en hårtransplantation i Stockholm.

PRP, som står för “plasma rich platelets”, innebär att patientens egen blodplasma, berikad med tillväxtfaktorer, injiceras i hårbotten. Denna behandling stimulerar hårväxten genom att öka hårsäckarnas storlek och stärka hårstråna. PRP-behandling kan appliceras på huvudhår, skägg och ögonbryn och är känd för att vara en naturlig och smärtfri metod.

För att optimera effekten av en hårtransplantation rekommenderas vanligtvis 3-4 PRP-behandlingar. Det är inte ovanligt att en eller flera av dessa behandlingar inkluderas i paketpriset för en hårtransplantation. Om inte kan de köpas till separat, med priser som börjar runt 2 500 kronor per behandling i Stockholm.

Dessa kompletterande behandlingar erbjuder ett värdefullt stöd för att maximera resultaten av en hårtransplantation och kan bidra till en förbättrad hårkvalitet och tätare hårväxt. Att kombinera hårtransplantation med PRP-behandlingar är därför ett populärt val för många som söker en omfattande lösning på håravfall.

Visa

Är Stockholm det bästa alternativet för hårtransplantation?

Att välja Stockholm för en hårtransplantation kan verka som det självklara valet, speciellt om du bor i närheten eller tror att huvudstadens kliniker automatiskt erbjuder högre kvalitet. Det är dock inte alltid Stockholm är det bästa alternativet för alla. Att utforska alternativ både inom och utanför Sverige kan ge dig tillgång till ett bredare utbud av priser, behandlingsmetoder och erfarenheter.

Internationellt sett har många svenskar valt att genomföra sina hårtransplantationer i länder som Turkiet, Grekland och Tyskland. Skälen till detta är flera: kostnaderna är ofta lägre, vilket gör behandlingen mer tillgänglig. Dessutom erbjuder en resa utomlands en viss grad av diskretion, vilket kan vara uppskattat av de som föredrar att hålla sin behandling privat.

Vy över Stockholm  på kvällen, precis innan det är full mörker.

En annan fördel med att välja en klinik utomlands är möjligheten att kombinera behandlingen med en semester. Med tanke på hårtransplantationens relativt korta återhämtningstid kan du njuta av en semester samtidigt som du genomgår din behandling, vilket ger en extra dimension till hela upplevelsen.

Sammanfattningsvis, även om Stockholm erbjuder många kvalitativa kliniker för hårtransplantation, kan det vara värdefullt att väga in andra alternativ. Genom att göra detta kan du hitta en lösning som bäst motsvarar dina behov, budget och önskemål, oavsett om det handlar om att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet eller att kombinera behandlingen med en möjlighet att resa.

Visa

Gör en hårtransplantation utomlands med utgångspunkt från Stockholm

Att genomföra en hårtransplantation utomlands, med start från Stockholm, är ett attraktivt alternativ för många. Stockholm, som Sveriges största stad, erbjuder utmärkta flygförbindelser till destinationer över hela Europa, vilket gör det enkelt att planera för en sådan resa.

Att välja att genomgå en hårtransplantation utomlands kan ofta vara mer kostnadseffektivt än att göra samma ingrepp i Stockholm. Trots extra kostnader för flyg och boende kan priset för själva behandlingen vara betydligt lägre i södra Europa, särskilt i länder som Turkiet, där hårtransplantationer erbjuds till fasta priser oavsett antalet grafts. Denna prisfördel kombinerat med möjligheten att uppleva en ny kultur under återhämtningen gör det till ett lockande alternativ.

Turkiet, särskilt Istanbul, har blivit en ledande destination för hårtransplantationer, tack vare en kombination av högkvalitativ vård, avancerade behandlingsmetoder och förmånliga priser. Många kliniker i Istanbul har fasta priser som börjar på cirka 20 000 kr för hårtransplantationer, vilket ofta inkluderar både flyg och hotell.

För de som reser från Stockholm är direktflyg till Istanbul en smidig lösning, med flygtid på ungefär 3 timmar och 40 minuter. Detta gör att du snabbt och enkelt kan befinna dig på kliniken för behandling.

Ett antal hårkliniker i Stockholm har även partnerskap med kliniker i Istanbul, vilket möjliggör en sömlös upplevelse från konsultation i Sverige till behandling i Turkiet och uppföljning hemma i Stockholm. Detta ger tillgång till svensktalande personal och möjligheten till kompletterande behandlingar som PRP hemma i Sverige efter huvudingreppet.

Väljer du en klinik som inte har representation i Stockholm kan konsultationer ofta genomföras digitalt, vilket ger en flexibel förberedelse inför resan.

Medan en hårtransplantation i Stockholm kan erbjuda bekvämligheten av närhet och kommunikation på svenska, ger en behandling utomlands ofta en snabbare tidsbokning, lägre kostnader och möjligheten till en diskret återhämtning i kombination med en semester. Valet mellan att genomgå behandlingen i Stockholm eller utomlands beror slutligen på personliga preferenser, budget och hur du värderar faktorer som bekvämlighet, pris och upplevelse.

Visa

Frågor och svar om hårtransplantation i Stockholm

Här besvarar vi alla vanliga frågor om hårtransplantation i Stockholm.

Vad kan man förvänta sig av en hårtransplantation i Stockholm?

I Stockholm kan du förvänta dig avancerade hårtransplantationstekniker som FUE och DHI, utförda av erfarna specialister.

Hur lång är väntetiden för en hårtransplantation i Stockholm?

Väntetiderna kan variera, men tack vare ett stort antal kliniker som finns i Stockholm samt vår nya klinik och samarbetspartner tar det inte längre än 1 månad att vänta.

Är hårtransplantationer i Stockholm smärtsamma?

Liksom på andra platser används lokalbedövning under ingreppet i Stockholm, vilket minimerar smärta under behandlingen.

Vad kostar en hårtransplantation i Stockholm?

Priserna på hårtransplantation i Stockholm varierar mellan 28 000 kr till 66 000 kr, beroende på behandlingens omfattning och klinikens rykte.

Är resultaten av en hårtransplantation permanenta i Stockholm?

Ja, de hårsäckar som transplanteras i Stockholm är permanenta, men naturligt åldrande kan fortfarande påverka det transplanterade hårets tillstånd.

Vem är en lämplig kandidat för hårtransplantation i Stockholm?

Individer med tillräcklig mängd donatorhår och realistiska förväntningar är lämpliga kandidater för hårtransplantation i Stockholm.

Hur länge efter en hårtransplantation i Stockholm kan man se slutresultatet?

Det fullständiga resultatet av en hårtransplantation i Stockholm kan vanligtvis ses efter 12 till 18 månader, även om vissa förbättringar kan märkas tidigare.

Var kan man göra en hårtransplantation i Stockholm?

Det finns kliniker utspridda över hela Stockholmregionen. Våra kliniker och adresser i Stockholm, Malmö, Göteborg och Turkiet hittar du på vår kontakt sida.