Hårtransplantation i Turkiet

Gör en hårtransplantation i Turkiet och spara upp till 70% av vad du skulle betal för en hårtransplantation i Sverige, inklusive boende och transport från och till kliniken samt flygplatsen!

Brahår.se erbjuder hårtransplantationer i Turkiet i vår egna klinik på Kadiköy, Istanbul.

Gör en kostnadsfri konsultation här i Sverige och få all information du behöver för en hårtransplantation i Turkiet. Du kommer att få veta exakt vad hårtransplantationen i Turkiet kommer att kosta dig samt antalet hårsäckar/grafts som just du kommer att behöva. Vi kommer att vara med dig från början till slutet med uppföljningar i mer än 1 år efter du gjort din hårtransplantation i Turkiet.

Anledningen till att allt fler svenskar väljer att göra sin hårtransplantation i Turkiet är det betydligt lägre priset. Samtidigt behöver man inte kompromissa med kvaliteten. Turkiet är nämligen ett av de länder i världen där flest hårtransplantationer utförs varje år. Det innebär att expertisen är hög och att man använder sig av den senaste teknologin och metoderna.

Men det kan vara svårt att få ett grepp om hur det faktiskt är att genomgå en hårtransplantation i Turkiet. Vilka fördelar finns det utöver det låga priset? Hur går hårtransplantationen till? Och finns det några risker jämfört med att göra ingreppet i Sverige? Läs vidare för att få svar på alla dina frågor om hårtransplantationer i Turkiet innan du bestämmer dig för vilket alternativ som är det bästa valet för dig.

Patient, hårtransplantation i Turkiet, före och efter resultat.

Uppdaterad: February 28, 2024

Innehåll
Visa

All Inclusive

5-Stjärnig hotel, privat VIP transport från och till flyplgatsen och kliniken i Istanbul, eftervård, medeciner och vitaminer.

100% nöjda patienter

Läs recensionerna från våra nöjda patienter i Turkiet, där hittar du endast 5 stjärnor när det kommer till slutresultatet och våra priser.

Erfarna kirurger I Turkiet

Våra hårtransplantationer i Turkiet utförs med översyn av våra erfarna kirurger och därmed garanterar perfekta resultat.

Varför göra en hårtransplantation i just Turkiet?

Turkiet är ett land som ofta nämns i samband med hårtransplantationer. Anledningen är att landet under de senaste åren blivit en mycket populär destination för medicinsk turism. Faktum är att Turkiet står för hela 60 % av alla hårtransplantationer i världen. Det är en imponerande siffra som bara verkar öka i takt med att allt fler svenskar och patienter av andra nationaliteter upptäcker fördelarna med att genomgå en hårtransplantation i Turkiet.

Att resa utomlands för att genomgå en operation eller ett skönhetsingrepp är idag ingenting konstigt, utan ett sätt att dra nytta av betydligt lägre priser och samtidigt få vård av samma höga kvalitet som i Sverige.

Fler kliniker och bättre erfarenhet

De många hårklinikerna och det stora antalet hårtransplantationer som utförs i Turkiet har också gjort att de kirurger, läkare och sköterskor som arbetar i branschen är både erfarna och kunniga. Visst går det att göra en hårtransplantation med lika bra resultat i Sverige, men då måste du vara beredd att betala betydligt mer.

Det finns också många andra länder som satsar på medicinsk turism och där man är skickliga på hårtransplantationer, till exempel Grekland och Tyskland. Men Turkiet utmärker sig ändå när det gäller antalet kliniker, kirurgernas erfarenhet och de lägre levnadskostnaderna som gör priset ännu bättre än i länder inom EU.

Patient efter hårtransplantation i Turkiet.

Högre konkurrens leder till lägre priser

Anledningen till att priserna på hårtransplantationer är lägre i Turkiet är att de har mycket lägre löner och levnadskostnader. Det innebär att de kan erbjuda bättre priser än de flesta andra europeiska länder. En hårtransplantation tar nämligen lång tid att utföra, vilket innebär att personalkostnaderna utgör en stor del av priset.

I Turkiets största stad Istanbul finns över 100 hårkliniker att välja mellan. Det säkerställer att priset förblir lågt tack vare den höga konkurrensen klinikerna emellan. Vi har genom åren etablerat goda kontakter med ett antal samarbetskliniker i Istanbul med utmärkta resultat och recensioner från tidigare kunder. De erbjuder hårtransplantationer av samma höga kvalitet som i Sverige, och vi hjälper dig hela vägen från konsultation till efterbehandling.

Visar kostnad och valuta kurs med mynt i bilden.

Passa på att upptäcka Istanbul

Turkiet är också en populär semesterdestination för svenskar och många andra nationaliteter. Du kan därmed passa på att ta semester i samband med din hårtransplantation utan någon större extra kostnad. Din flygresa är redan betald, och ofta ingår även några nätter på hotell.

Det enda du behöver göra är att förlänga din hotellvistelse några dagar för att få tid att upptäcka den mångsidiga och fascinerande metropolen Istanbul. Det är också lätt att ta sig till staden med direktflyg året runt från flera av Sveriges största städer.

Visar havet och Istanbul, flera båtar och moske med fiskmåsar som flyger.

Vad kostar en hårtransplantation i Turkiet?

Priset på en hårtransplantation i Turkiet är väsentligt lägre än i Sverige. Det är möjligt att spara tiotusentals kronor jämfört med motsvarande behandling på hemmaplan, även när kostnaden för flygbiljetter och hotellvistelse är inkluderad. Men det är viktigt att få koll på vad som faktiskt ingår innan man jämför priserna.

Hårtransplantation Turkiet.

Fasta priser

En fördel med många hårkliniker i Turkiet är att de erbjuder fasta priser på hårtransplantationer. Det kan jämföras med de svenska klinikerna som tar olika priser beroende på det antal grafts, eller hårsäcksgrupper, du behöver. Du som är i behov av många grafts för att uppnå önskat resultat kan därför gynnas ännu mer av Turkiets låga priser på hårtransplantationer.

Pris för hårtransplantation i Turkiet med Brahår.se

I våra priser ingår boende samt transport från flygplatsen till hotellet samt transport från och till kliniken samt transport till hotellet sista dagen du ska flyga. Beroende på hur länge du tänker stanna i Turkiet väljer så kan vi lägga till PRP-behandling också i samma paket. I paketet ingår också efterföljande PRP-behandlingar i Sverige,

Grafts Brahår.se i Turkiet inkl hotell och transport
1 000 11 000 kr
1 500 14 000 kr
2 000 16 000 kr
3 000 18 000 kr
3 500 20 000 kr
4 000 23 000 kr
4 500 26 000 kr
Skäggtransplantation 15 000 – 20 000 kr
Ögonbrynstransplantation 8 000 – 14 000 kr

OBS! Priserna ovan är aktuella priser 7 Jan, 2024, och är inte exakta priser utan skiljer sig ofta ca 10% högre eller lägre beroende på just ditt fall. Gör en kostnadsfri konsultation hos oss så får du exakt kostnad för just dig.

Visa

Spara mycket mer när du gör en hårtransplantation i Turkiet

Väljer du istället att göra en hårtransplantation i Turkiet får du tillgång till fasta priser som börjar mycket på mycket lägre priser än i Sverige.

På de kliniker som prissätter på samma sätt som i Sverige kan du spara upp till 70% på ingrepp. Priserna ovan gäller för vanliga hårtransplantationer, men det är även möjligt att göra skägg– och ögonbrynstransplantation i Turkiet, också för mycket lägre summa än i Sverige.

Du kan också transplantera hår till ärr eller brännskadade områden. Storleken på området dit du vill transplantera hår kan nämligen variera stort när det gäller ärr och brännskador, och därför uppger vi samt de flesta andra kliniker inget fast pris för detta i förväg.

Hur hittar man en bra klinik i Turkiet?

Vill du inte göra din hårtransplantation hos oss i Turkiet så hjälper vi dig gärna att hitta och filtrera ut de bästa klinikerna i Turkiet. Du som är intresserad av att genomgå en hårtransplantation i Turkiet behöver hitta en klinik som är seriös och som har lång erfarenhet av den typ av ingrepp som du vill göra.

Ett bra första steg är att läsa igenom recensioner online från tidigare kunder. Då kan du få en bra överblick över fördelar och nackdelar med respektive hårklinik som du funderar över.

Follicle Transection Rate (FTR)

Det är också viktigt att kliniken har legitimerade kirurger som varit i branschen ett antal år. Anledningen är att hårtransplantationens resultat delvis avgörs av kirurgens skicklighet och fingerfärdighet. Organisationen International Society of Hair Retoration Surgeons (ISHRS) har tagit fram en metod för att mäta hur stort antal hårsäckar som överlever efter en hårtransplantation. De använder sig av måttet Follicle Transection Rate (FTR), och kan på så sätt gradera hur pass skicklig en kirurg är.

Hårsäckarna kan skadas av misstag både vid uttagning från givarområdet samt när de sätts fast i transplantationsområdet. Ju fler hårsäckar som skadas, desto sämre blir resultatet av hårtransplantationen. Vid en hårtransplantation med standardmetoden FUE kan hårsäckarna skadas om kirurgen trycker för hårt när hårsäcksgrupperna stansas ut från givarområdet, eller om fel verktyg används.

Läkare förbereder hårtransplantation med patient i Turkiet.

Det är normalt med ett visst antal skadade hårsäckar eftersom man trots allt flyttar tusentals hårsäcksgrupper under varje hårtransplantation. Men det är ändå viktigt att minimera antalet för att uppnå det resultat som varit målet från början.

En riktigt duktig och erfaren kirurg kan uppnå en FTR på 3 %, vilket innebär att endast 3 % av hårsäckarna skadas av misstag under transplantationen. Kirurger som inte har lika lång erfarenhet eller talang kan ha en FTR på 20 % och uppåt. När du ska välja hårklinik kan du därför fråga om kirurgens FTR och välja de alternativ med så bra resultat som möjligt.

Visa

Lägre priser än i Sverige

Något annat att hålla utkik efter är priserna som bör vara konkurrenskraftiga jämfört med den svenska marknaden. En av de största anledningarna att göra en hårtransplantation i Turkiet är det lägre priset, men om det inte skiljer sig nämnvärt från de svenska priserna kan man lika gärna göra hårtransplantationen på hemmaplan.

Du som behöver ett stort antal grafts bör hålla utkik efter kliniker med fasta priser. Då kan du oftast spara mer pengar jämfört med om du hade gjort hårtransplantationen i Sverige. Det är förstås också viktigt att priserna är transparenta och att det prisförslag du får vid konsultationen är det som gäller på transplantationsdagen. Kolla därför noga upp priset i det avtal du får signera innan du reser ner till Turkiet och genomgår transplantationen.

Visar kalkylator och pengar ihop med penna.

Läs på i förväg

Innan du skriver på avtalet bör du också kontrollera vilka garantier som gäller och vad som faktiskt ingår i priset. Det är stor skillnad på om du själv behöver betala flygresan eller om kliniken står för kostnaden.

Det är också skönt att veta om kliniken garanterar att du endast behöver betala för det antal grafts som faktiskt transplanteras istället för att du ska behöva stå för kostnaden även för de hårsäcksgrupper som inte överlever transplantationen på grund av kirurgens misstag. Under en hårtransplantation räknar man nämligen antalet grafts som plockas ut, och därför går det att i efterhand se hur många av dem som har överlevt transplantationen.

Potentiel patient som läser på i förväg.

Det är också skönt att veta om kliniken garanterar att du endast behöver betala för det antal grafts som faktiskt transplanteras istället för att du ska behöva stå för kostnaden även för de hårsäcksgrupper som inte överlever transplantationen på grund av kirurgens misstag. Under en hårtransplantation räknar man nämligen antalet grafts som plockas ut, och därför går det att i efterhand se hur många av dem som har överlevt transplantationen.

Du behöver också kontrollera om eftervård och eventuella PRP-behandlingar är inkluderade i priset. En PRP-behandling efter en hårtransplantation kostar omkring 2 500 kr, så om en eller ett par behandlingar ingår i kostnaden är det förstås en stor fördel. Stannar du längre kan du hinna med en första PRP-behandling på kliniken i Turkiet, men annars går det utmärkt att göra dem i Sverige.

Genom att läsa recensioner och omdömen från tidigare patienter kan du även få reda på om kliniken lever upp till de förväntningar du har. Du kan också fråga vilken typ av utrustning de använder och hur lång erfarenhet de har av att använda just den transplantationsmetod du är intresserad av.

Sist men inte minst är det viktigt att kliniken inte transplanterar för många hårsäckar eftersom det kan göra att ett större antal av dem inte överlever. Oftast försöker man också spara en del hårsäckar i givarområdet om patienten skulle behöva göra en till hårtransplantation i framtiden för att korrigera ytterligare håravfall.

Visa

Låt oss rekommendera en klinik

Vi hjälper dig gärna att hitta en klinik, speciellt om du vill göra din hårtransplantation i en annan stad än Istanbul där vår klinik finns.

Det kan förstås vara svårt som privatperson att kontrollera om en hårklinik i Turkiet lever upp till kraven. Det är bland annat därför många svenskar vänder sig till oss för att få tips om vilka av våra samarbetskliniker som kan tänkas passa deras behov.

De hårkliniker vi samarbetar med i Turkiet är noga utvalda med hänsyn till kriterierna ovan. De har kirurger med låg FTR vilket möjliggör lyckade transplantationer, och deras priser är samtidigt betydligt lägre än i Sverige. Dessutom erbjuder de transparenta avtal och garantier samt använder sig av den senaste utrustningen.

Patient före och efter sin hårtransplantation i Turkiet.

Vilka typer av hårtransplantationer erbjuds i Turkiet?

I Turkiet är man uppdaterade på de senaste metoderna inom hårtransplantationer. Det innebär att de flesta kliniker har gått över till att erbjuda transplantationer med FUE-metoden, som även är den metod som till största delen används i Sverige.

En del av dem använder sig dock fortfarande av FUT-metoden som innebär att man får ett ärr i nacken efter ingreppet. Vissa kliniker i Turkiet har också anammat den nya DHI-metoden som kan öka chansen att fler hårsäckar överlever ingreppet.

FUE står för follicle unit extraction, och fördelen är att varje hårsäcksgrupp plockas ut separat. Därmed blir det endast mycket små sår som läker snabbt och inte efterlämnar några ärr. Med FUT, follicle unit transplantation, skär man ut en hudremsa i nacken varifrån man plockar ut hårsäckarna. Det kan orsaka ett ärr som är mer eller mindre synligt beroende på vilken frisyr du har.

Läkningstiden efter en hårtransplantation med FUT-metoden är också längre. Ibland kan det dock vara motiverat att kombinera FUT- och FUE-metoden vid en hårtransplantation för att uppnå bästa resultat, och då finns det kliniker i Turkiet som kan hjälpa dig med detta.

Den senaste metoden DHI, direct hair implant, fungerar ungefär som FUT eftersom man plockar ut varje hårsäcksgrupp separat. Skillnaden är att man placerar dem direkt i transplantationsområdet med samma instrument, istället för att först lägga dem i en speciell vätska som syftar till att öka hårsäckarnas överlevnad. Med DHI kan man uppnå ännu bättre resultat och ofta slippa att raka sig i nacken, men ingreppet tar längre tid. Det går också att kombinera DHI- och FUE-metoden, vilket blir allt vanligare idag.

DHI-metoden passar särskilt dig som behöver transplantera ett stort antal grafts.
När du gör din konsultation kommer klinikpersonalen att ta hänsyn till ditt håravfall och dina önskemål och välja den eller de transplantationsmetoder som passar bäst. Har du tidigare gjort en hårtransplantation med FUT-metoden kan de även hjälpa dig att dölja ärret genom att använda den mer moderna FUE-metoden.

Visa

Kostnadsfri konsultation hemifrån

Funderar du på att göra en hårtransplantation i Turkiet så kan du med fördel boka in en konsultation. Då får du möjlighet att beskriva dina önskemål och ställa alla frågor du har. Dessutom får du reda på vilket resultat som är möjligt att uppnå utifrån dina individuella förutsättningar. Du får även reda på mer om de olika transplantationsmetoderna, hur många grafts du kan behöva och om kliniken rekommenderar att du går igenom PRP-behandlingar efter hårtransplantationen.

Konsultationen kan antingen ske via telefon eller videolänk, eller på en klinik i Sverige som även finns representerad i Turkiet. Oavsett vilket så behöver du inte resa ner till Turkiet enbart för konsultationen. Du kan därmed få reda på allt du behöver veta. Sedan kan du ta ditt beslut bekvämt hemifrån innan du reser iväg för att genomgå hårtransplantationen i Turkiet.

Inför resan till Turkiet

När du ska genomgå en hårtransplantation i Turkiet behöver du förbereda dig lite extra jämfört med om du gör ingreppet hemma i Sverige. Det är egentligen ingenting konstigt, utan förberedelserna handlar främst om själva resan – precis som när du beger dig iväg på vilken semesterresa som helst.

Under resan 

Oftast flyger man ner dagen innan ingreppet, och det är bäst att resa på morgonen för att hinna fram i tid även om förseningar skulle uppstå. Transport från flygplatsen ingår till hotellet samt till kliniken varje dag som det behövs behövs besök på kliniken. Vi rekommenderar att man bokar sitt flyg så att man är i Istanbul minst 2 dagar innan och ännu längre om man vill njuta av Istanbul en längre tid innan ingreppet.

Hårtransplantationen

En hårtransplantation i Turkiet går egentligen till precis som i Sverige. Först tas ett blodprov och du får eventuella mediciner innan ingreppet påbörjas. Sedan får du byta om och återigen berätta för klinikens personal vilket resultat du önskar. De undersöker även både givarområdet och transplantationsområdet samt hur många hårstrån du har per hårsäck och hur tjocka dina hårstrån är. Efter detta ritas din nya hårlinje upp så att kirurgen vet var hårsäcksgrupperna som tas från givarområdet ska placeras.

Efter detta påbörjas ingreppet efter att du har fått lokalbedövning för att upplevelsen ska vara helt smärtfri. En hårtransplantation tar mellan 3-10 timmar beroende på hur många grafts du behöver. Under tiden kan du sysselsätta dig med att se på film, läsa en bok eller bara slappna av. Om ingreppet pågår under lunch- eller middagstid tar man en kortare paus, och då brukar kliniken bjuda på ett mål mat.

När ingreppet är färdigt får du reda på vad du bör och inte bör göra den närmaste tiden för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Därefter transporteras du tillbaka till hotellet och kan åka hem dagen därpå om du så önskar. Många väljer dock att stanna kvar i Istanbul några dagar extra.

Dagen efter hårtransplantationen får du oftast åka tillbaka till kliniken för att ta av bandaget, men det kan även göras på egen hand. Dessutom kontrolleras givar- och transplantationsområdet för att se så att allt ser bra ut.

Vi kommer på kliniken att hjälpa dig med att tvätta håret den första gången efter ingreppet och visa dig hur du gör sedan när du är tillbaka i Sverige eller på hotellet om du stannar kvar en längre period i Turkiet. Det är viktigt att detta görs på rätt sätt för att sårskorporna från de små såren som uppstått efter hårtransplantationen ska läka och falla av samt lämna plats för håret att växa ut igen.

Visa

Ta chansen att uppleva Istanbul 

Eftersom du ändå redan har betalt flygresa och de första dagarna på hotell så kostar det inte mycket mer att stanna kvar på semester i Istanbul, eller någon annan del av Turkiet, efter hårtransplantationen.

Istanbul är en spännande stad med en lång och händelserik historia och en fantastisk matkultur. Eftersom staden ligger på två kontinenter är den en smältdegel av olika kulturer, och oavsett tidpunkt på året finns det mycket att göra. Ända in i oktober kan temperaturen nå upp till 20 grader, och somrarna i Istanbul är inte alls lika varma som många andra delar av södra Europa.

Du kan också lätt ta dig vidare till andra delar av Turkiet med flyg eller buss om du har tänkt dig en lite längre vistelse i landet. Prisläget är dessutom mycket bra, inte bara när det gäller hårtransplantationer och andra behandlingar utan även gällande mat, shopping och aktiviteter.

Du kan också ta med en vän eller anhörig på resan. Även om ditt resesällskap behöver betala flygresa och hotell själv så kan det vara skönt att ha med någon nära som stöd under hårtransplantationen. Dessutom kan ni sedan semestra tillsammans under er återstående tid i Turkiet.

Eftersom en hårtransplantation är ett enkelt ingrepp som inte orsakar särskilt mycket obehag så kan du snabbt återgå till vardagen. Det enda du behöver tänka på som kan påverka din semester är att du inte bör sola och bada under den första tiden. Istanbul bjuder dock på mängder av andra aktiviteter.

Visa
Haga Sofia på sommaren.

Efter hårtransplantationen i Turkiet

När ditt ingrepp är färdigt och du har besökt kliniken nästa dag för eftervård kan du resa hem. Transport ingår till flygplatsen direkt från hotellet. Du kan också välja att stanna kvar en stund i Turkiet för att uppleva landet medan du ändå är på plats.

När du är hemma igen kan du boka in ett uppföljningsmöte via videolänk eller telefon. Har du gjort din hårtransplantation på en annan klinik än vår som också är representerad i Sverige finns även möjlighet till ett fysiskt möte där man kontrollerar utfallet av ingreppet och du får möjlighet att ställa frågor.

Efter en hårtransplantation bör man också göra en eller flera PRP-behandlingar för bästa resultat. En PRP-behandling innebär att man injicerar patientens egen blodplasma med tillväxtfaktorer som främjar hårets tillväxt, gör hårstråna starkare och till och med kan öka hårets pigment. Ofta ingår ett antal PRP-behandlingar i priset för en hårtransplantation, men ibland får du bekosta dem själv.

Den första av behandlingarna kan göras så snart som 10 dagar efter hårtransplantationen, medan efterföljande behandlingar bör göras ungefär en gång i månaden. Sedan kan du behöva underhålla resultatet med 1-2 PRP-behandlingar per år. Det kan ta upp till 12 månader innan du ser det slutgiltiga resultatet. Först då kan man veta hur många hårsäckar som överlevde transplantationen och vilken effekt eventuella PRP-behandlingar har haft.

Visa
Person på flygplats med väska i handen och väska på ryggen som ska resa till Turkiet.

Vem kan göra en hårtransplantation i Turkiet? 

De flesta friska personer kan genomgå en hårtransplantation med gott resultat. En hårtransplantation kan hjälpa dig som blivit tunnhårig på grund av genetiskt håravfall, oavsett om du är man eller kvinna. Det visar sig normalt som ett hårfäste som dragit sig tillbaka eller en kal fläck som syns på hjässan.

Det är väldig individuellt när genetiskt håravfall börjar visa sig. En del får behålla större delen av håret under hela livet, medan andra börjar bli tunnhåriga redan tjugoårsåldern.

Även du som har ärr eller brännskador kan genomgå en hårtransplantation för att återfå håret på det aktuella området. I vissa fall kan hårtransplantationer också hjälpa dig som lider av alopecia och åldersrelaterat håravfall. Genom att boka in en kostnadsfri konsultation kan du få reda på vad du kan förvänta dig utifrån din individuella situation.

Att själva hårtransplantationen sker i Turkiet är en fördel för dig med svenskt pass eftersom du inte behöver något visum, till skillnad om du hade rest till ett land utanför Europa. I Turkiet har man också stort kunnande när det gäller just hårtransplantationer, och det är inte utan orsak som ett stort antal personer både från Sverige och andra länder reser till Turkiet varje år för att genomgå en hårtransplantation.

Visa
Medelålders man med håravfall.

Skillnaden mellan Turkiet och Sverige 

Priset är kanske den mest uppenbara skillnaden mellan att göra en hårtransplantation i Turkiet jämfört med Sverige. Du behöver inte betala lika mycket för ingreppet, och kan lägga de pengar du sparar på något helt annat. Du får dessutom möjligheten att ta semester i Turkiet efter att hårtransplantationen är färdig, utan att behöva betala för en separat flygresa.

Stanna kvar på semester och upptäck Turkiet

I Sverige får du också gå hem direkt efter hårtransplantationen, medan du som tidigast kan flyga hem från Turkiet dagen efter. Det kan förstås vara en fördel att komma hem direkt för att vila upp dig lite, men har du inte tagit ut semester behöver du förstås återgå till jobbet dagen därpå.

Eftersom man oftast behöver raka sig i nacken för att kirurgen ska komma åt hårsäckarna kommer det synas att du gjort en hårtransplantation om du inte har långt hår som kan dölja det rakade området. Du får inte heller bära någon huvudbonad den första veckan efter ingreppet. Det innebär att det blir svårt att dölja för vänner och kollegor att du gjort en hårtransplantation.

Istanbul bosphorus, moske samt byggnader syns och Turkiska flaggan.

Om du istället stannar kvar och semestrar i Turkiet någon vecka eller två kommer håret att ha vuxit ut en bit innan du kommer hem. De små sår som uppstår när hårsäcksgrupperna plockas ut kommer också att ha läkt innan du är hemma. Dessutom kan du ha på dig en keps eller annan huvudbonad om du vill vänta med att visa håret ytterligare en period tills det har vuxit ut lite till.

Många som genomgår en hårtransplantation tappar också det transplanterade håret efteråt. Du kan räkna med att du kommer att tappa håret cirka 2-8 veckor efter transplantationen. Det är en helt normal reaktion, och håret växer ut igen efter några månader. Eftersom det hår som transplanteras är taget från nacken som inte påverkas av genetiskt håravfall kan du räkna med att få behålla det transplanterade håret resten av livet.

En annan skillnad är förstås att du behöver kommunicera med personalen på kliniken i Istanbul på engelska. Det är ofta inget problem eftersom klinikpersonalen talar mycket god engelska, särskilt eftersom de dagligen har kontakt med patienter från hela världen. Dessutom hjälper vi dig på vägen om det skulle uppstå några språkförbistringar.

Visa

Är det mer riskfyllt att göra en hårtransplantation i Turkiet? 

Att du gör din hårtransplantation via oss i Turkiet innebär inga särskilda risker jämfört med att göra ingreppet i Sverige. Säkerheten är hög, inte minst för att personalen är mycket erfaren. En hårtransplantation är ett rutiningrepp på de kliniker vi samarbetar med, och det är inte minst på grund av detta som Turkiet blivit ett så populärt land att besöka för just hårtransplantationer.

Det finns dock kliniker som inte är lika seriösa, och därför är det viktigt att inte välja första bästa alternativ. Att kirurgen är erfaren är av största vikt. Chansen ökar då att han eller hon lyckas transplantera fler hårsäckar som överlever ingreppet. Att genomföra en hårtransplantation är nämligen ett precisionsarbete, och övning ger färdighet. Man bör därför inte bara titta på priset, utan satsa på en klinik som har funnits flera år och som kontinuerligt har kunnat uppvisa goda resultat.

Yngre man som kollar sitt hår i spegeln.

Det är förstås lika viktigt att du följer klinikens råd, både innan och efter ingreppet, som om du hade gjort hårtransplantationen i Sverige. Är du i Turkiet på sommaren kanske det kan kännas extra svårt att undvika sol och bad, men Istanbul är en riktigt stor stad där det finns mycket annat att göra för att få en trevlig och minnesvärd vistelse.

Trots att det kan vara betydligt varmare i Turkiet än i Sverige så föreligger det inte någon större risk för infektioner. Dessutom kommer du att få antibiotika efter ingreppet, så infektioner är ingenting du behöver vara orolig över. Skulle du ha några frågor kan du alltid vända dig till kliniken även efter ingreppet, och om några komplikationer uppstår medan du är kvar i Istanbul kan du få hjälp direkt.

Visa

Sammanfattning

Hårtransplantationer i Turkiet blir allt populärare, och bland de många klinikerna i Istanbul finns både bra och dåliga alternativ. När man reser från Sverige till Turkiet för att genomgå en hårtransplantation kan det vara skönt att bli anvisad till en beprövad klinik redan från början.

I Turkiet har man stor kunskap om håravfall och vilka metoder och behandlingar som ger bäst resultat. Därför kan du redan vid den inledande konsultationen få en professionell bedömning om vad som är möjligt att göra. Bestämmer du dig sedan för att resa ner till Turkiet för att genomgå en hårtransplantation går ingreppet till precis som i Sverige. Du kan dessutom passa på att ta semester innan du åker hem eftersom du kan leva precis som vanligt efteråt. Det är också möjligt att ta med en vän eller familjemedlem så att ni kan upptäcka Istanbul tillsammans. När du sedan är hemma ingår en uppföljning. I Sverige kan du också göra PRP-behandlingar som främjar hårets tillväxt och förbättrar resultatet av din hårtransplantation.

Låter en hårtransplantation i Turkiet som ett intressant alternativ för dig så har du möjlighet att boka in din kostnadsfria konsultation redan nu direkt här på hemsidan genom att kontakta oss via telefon eller e-post. 

Frågor och svar om hårtransplantation i Turkiet

Här hittar du alla vanliga frågor och svar om hårtransplantation i Turkiet. Hittar du inte svaret på din fråga så kan du kontakta oss direkt.

Varför väljer många att göra hårtransplantation i Turkiet? 

På grund av lägre kostnader och klinikernas expertis.

Är hårtransplantationer i Turkiet säkra?

Ja, vid välrenommerade kliniker med erfarna kirurger som vår klinik.

Hur länge behöver jag stanna i Turkiet för en hårtransplantation?

Cirka 4 dagar brukar räcka inklusive konsultation och eftervård.

Vad kostar en hårtransplantation i Turkiet?

Det beror på just hur mycket hår du behöver men är generellt lägre än i många andra länder.

Kan jag förvänta mig samma kvalitet som i mitt hemland?

Ja, vår klinik erbjuder högkvalitativa behandlingar motsvarande internationell standard.

Hur väljer jag en klinik i Turkiet?

Väljer du att göra din hårtransplantation hos en annan klinik än vår så rekommenderar vi att du forskar så mycket som möjligt, läs recensioner och jämför certifieringar och erfarenheter.

Vad ska jag förbereda inför resan?

Organisera dina resehandlingar samt se till att ta ledigt från ditt arbete i tid inför din hårtransplantation.

Finns det några risker med att göra proceduren utomlands?

Språkbarriärer, kvalitetssäkring och resekomplikationer kan vara potentiella risker. Genom brahår.se slipper du oroa dig för något eftersom allt från försäkring till boende ingår.

Behöver jag visum för att resa till Turkiet för hårtransplantation?

Som svensk behöver du inte det. För medborgare i andra länder så bör man titta på Turkiska ambassadens hemsida i respektive land.

Hur ser eftervården ut när jag kommer hem?

Du får en lista med alla detaljer du behöver för en snabb och säker slutresultat.